Mooi haar, dat willen we toch allemaal?

Iedere vrouw wil het liefst prachtige glanzende lokken hebben die elke dag precies op de juiste manier langs haar gezicht vallen. Iedere vrouw wil eigenlijk gewoon mooi haar maar wat is mooi haar eigenlijk? Mooi haar is niks anders dan verzorgd haar. Als jij je haar op een goede manier verzorgd zal jouw haar gezond worden en krijg je vanzelf van die glanzende lokken waar je altijd van hebt gedroomd. Maar waarom vinden veel vrouwen hun haar dan niet mooi? Waarschijnlijk omdat ze nog niet de juiste verzorgingsproducten voor hun haartype hebben gevonden of sterker nog, omdat ze niet weten wat hun haartype is. In dit blog helpen we je dan ook graag op weg om jouw mooie haar weer tevoorschijn te toveren.

Wat is mijn haartype?

Het was je waarschijnlijk wel al opgevallen maar niet iedere vrouw heeft hetzelfde haar. Naast de verschillende lengtes verschilt ook de haarstructuur onderling nogal. Zo heeft bestaat er bijvoorbeeld stijl haar, een slag of krullen maar ook droog haar, vet haar, fijn haar, dik haar of normaal haar. Stijl, slag of krullen gaat vooral over de manier waarop je haar valt en droog, vet, fijn, dik of normaal gaat vooral over je hoofdhuid en je haarstructuur. Droog haar en vet haar zijn eigenlijk compleet het tegenovergestelde. Als je vet haar hebt en je gaat producten gebruiken voor droog haar wordt je haar eigenlijk alleen nog maar vetter en andersom werkt dat uiteraard precies hetzelfde. Daarom is het ontzettend belangrijk dat je producten gebruikt die bij jouw haartype passen om te zorgen voor mooi haar.

Welke verzorgingsproducten moet ik gebruiken?

Nu zijn er ontzettend veel verzorgingsproducten op de markt voor je haar. Van shampoos tot masker tot serums, je kan het zo gek niet bedenken maar welke producten heb je nu echt nodig? Je haar moet in ieder geval minimaal een keer in de week gewassen worden. Tijdens het wassen verwijderen je vuil en talg dat zich daar heeft opgebouwd. Het gaat hier dus vooral om het reinigen van je hoofdhuid net zoals je, je gezicht reinigt. Tijdens het wassen gaat je haar echter openstaan en wordt het breekbaar. Door een conditioner te gebruiken sluit je, je haar als het ware weer dus ook een conditioner moet je zeker in je badkamer hebben staan. Welke producten je verder nog gebruikt is helemaal afhankelijk van je haar. Een masker kan je haar bijvoorbeeld ontzettend hydrateren als je haar dit nodig heeft. Zorg er alleen wel voor dat je een masker kiest van een goed merk.

Zijn alle merken even goed?

Nee, niet alle merken die haarproducten op de markt brengen zijn even goed. Waar dit aan licht? Aan de ingrediënten die gebruikt worden in de producten. Sommige ingrediënten brengen onze hoofdhuid helemaal uit balans waardoor het bijvoorbeeld juist meer talg gaat producten of bevatten juist ontzettend uitdrogen. Een merk dat echt iets goeds doet voor je haar is bijvoorbeeld Redken. Redken heeft voor ieder haartype een verzorgingslijn zodat je haar op de juiste manier verzorgd wordt. Het resultaat? Mooi haar zoals je altijd al wilde.

Geef een reactie