juwelier

eindelijk iets wat bij mij past!

Of je houdt van sieraden of je houdt er niet van. Ik ben een type die er niet zo heel veel om geeft. Ik werk ook in de zorg dus ik ben altijd al helemaal naakt qua sieraden betreft maar in mijn schaarse vrije tijd heb ik er eigenlijk ook geen behoefte aan.
Daarbij vind ik goud afschuwelijk en word ik ook niet echt blij van glimmende steentjes, het is dus gewoon niet voor mij weg gelegd.
Het is wel zo dat in mijn familie alle jubileums worden gevierd met sieraden kopen. Wanneer je in onze familie 21 wordt krijg je een sieraad maar ook als er een kindje geboren is en ga zo maar verder.

 

De boot af proberen te houden

Al probeer ik al jaren de boot af te houden dat mijn familie sieraden voor mij gaat kopen, wordt het dit jaar toch wat moeilijker. Ik word volgende week 21 en mijn moeder wil nu toch echt wel een sieraad voor mij kopen. Sieraden gaan namelijk nog je leven lang mee, zegt ze dan.
Ik bedacht mij opeens dat ik een collega heb die hele stoere sieraden draagt, vorige droeg ze nog haar buddha to buddha oorbellen. Van de oorbellen had ik wel zo iets van, ja die zijn gaaf, die zou ik zelf ook wel dragen. Ze zijn niet zo opzichtig.
Met een klein sprongetje duik ik achter mijn laptop opzoek naar de buddha to buddha oorbellen die mijn collega toen in had en ik ontdekte dat ze complete sets hebben van buddha to buddha. Vooral armbanden, ringen en inderdaad buddha to buddha oorbellen zijn er in allerlei vormen en maten, supergaaf!

 

 

Met mama naar een juwelier

Na een paar telefoontjes besloot ik toch maar toe te geven en met mijn moeder naar een juwelier te gaan. Ik zou dan gewoon wat kleins uitzoeken want een paar honderd euro uitgeven aan iets wat ik toch niet ging dragen vond ik ook een beetje zonde van het geld.
Eenmaal bij de juwelier lagen dus de buddha to buddha oorbellen, armbanden en ringen daar ook achter het glas, wauw in het echt zijn ze nog mooier!
Ik vertelde tegen mijn moeder dat dit zo ongeveer de enige sieraad is die ik wel echt mooi vind en dat ik geen zilver of goud om mijn vinger wil hebben.
Ze besloot dat ik dan iets van buddha to buddha uit moest kiezen. Ze was allang blij dat iets uit ging zoeken wat ik ook echt wil gaan dragen. Ik besloot ook de buddha to buddha oorbellen te kopen maar mijn moeder gaf de ring er ook nog bij! Super lief. Eindelijk een sieraad wat ik echt ga dragen.

Geef een reactie